Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 
 

     

               English

   

 

[Nyheter]

 

 

 

 

Spar strøm med mindre energi

 

Bjørn Bratt (fra v.), Karing Hovde, Silje Vangstad, Tore Vandvik, Gunnar Vist, Joar Nyborg, Bodil Vekseth, Eilert Bjerkan og Ivar Blikø i ivrig diskusjon.

Det å spare strøm vil i fremtiden kreve lite "energi" fra din side. Dette var ett av målene som kom fram under workshopen mellom Arena Smart Grid Services, Demo Steinkjer, Steinkjer Næringsselskap og Kunnskapsparken Nord-Trøndelag i forrige uke.

Av: Torunn Bellingmo Vist

Steinkjer næringsselskap inviterte til workshop for å arbeide med temaet smarte strømløsninger. Deltakerne ble delt inn i to grupper; og skulle deretter arbeide med to tema. Det ene lød "tegn et framtidsbilde som beskriver hvordan det vil være når smart grid satsningen på Steinkjer har vært en suksess?" og "Hva ser vi for oss at arenaprosjektet og smart grid er i framtiden?"

Lavere strømregning, nye produkter og tjenester, tilgjengelighet, fleksibilitet, enkelt, fjernstyring og sikkerhet var noen av stikkordene som ble nevnt. Kort sagt skal man kunne bruke mindre (mental) energi på å spare mer strøm i fremtiden. Det skal være enkelt og tilgjengelig. "så klart må det litt initiativ til" sa Silje Vangstad fra Norsk Navigasjon og fortsatte: "Det vil kreve et bevisst initiativ å skaffe seg måleenhetene og utstyret, men etter at de er installert skal det være greit å bare glemme alt og spare strøm uten å tenke på det."

Smarte strømløsninger må i framtiden bli så enkle, tilgjengelig og forståelige å bruke, at alle kan benytte seg av dem, enten man er "teknofreak" eller ikke. Alle grupper av befolkningen må kunne ta del i dette var en av framtidsvisjonene som ble formulert.

 
 
 
 
 
 

 

 

Samarbeidspartnere


 

 

 


 

         

[Nyhetsmail]

Facebook (stor) E-post (stor) RSS Feed (stor)
         
Powered by web2net  |  Mobile hjemmesider