Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 
 

     

               English

   

 

[Nyheter]

 

 

 

 

Arena Smart Grid nevnt i Trønderavisa 12.09.11

 
Foto: Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

Trønder-Avisa publiserte den 12. september 2011 en artikkel kalt "Vannklynge skal erobre verden" som tar for seg det andre Arena-prosjektet i Nord-Trøndelag. Arena Smart Grid Services er også nevnt i denne artikkelen.

Blant annet står det "Brøttem har også stor tro på samarbeidet mellom vannklyngen og Smart Grid i Steinkjer, det andre nordtrønderske prosjektet som ble tatt opp i ARENA-programmet. Til sammen er de to prosjektene sikret 24 millioner kroner over tre år, hvorav halvparten kommer gjennom Arena-programmet."

Videre står det "Smart Grid handler om utvikling av intelligente elektrisitetsnett. Som et ledd i dette skal 800 strømkunder i Steinkjer som de første i verden i løpet av de nærmeste månedene få installert smarte strømmålere. Steinkjer skal brukes som felles demonstrasjonsby for både Smart Grid og Smart Water. Brøttem sier at det åpner seg spennende muligheter for nyvinninger innen smart bruk av vann og energi."

Til slutt presenteres kjærnegruppen i Arena Smart Grid. "Kjernegruppen i det industrielle miljøet som har arbeidet med smarte elektrisitetsnett er: NTE, SmartGrid Norway AS, CTM Lyng AS, Luxsave AS, DataPower Learning AS, Skanska IPN AS Husfabrikken, Norsk Navigasjon AS, Norsk Transformator AS, Powel AS, ENFO AS og NextCon AS. I tillegg er NTNU, SINTEF og Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU). Gunnar Vist, NextCon AS, har vært leder av forprosjektet. Ivar Blikø, TFoU, blir prosjektleder for hovedprosjektet." Offisielt starter Ivar Blikø i jobben som prosjektleder 1. November 2011

Les mer på: http://www.t-a.no/nyheter/article177631.ece

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Samarbeidspartnere


 

 

 


 

         

[Nyhetsmail]

Facebook (stor) E-post (stor) RSS Feed (stor)
         
Powered by web2net  |  Mobile hjemmesider