Brukernavn:
Passord:
 
Husk brukernavn/passord:
 
 

     

               English

   

 

[Nyheter]

 

 

 

 

 50.000 kroner i premier til PowerHack-vinnerene.

Smarte Nett gir muligheter for nye produkter og tjenester. Nær 50 deltakere på 24-timerskonkurransen PowerHack presterte og leverte imponerende resultater. Både på programmering og innovasjon begeistret deltakerne fagjury, bedriftene og ikke minst bransjefolkene. Det ble presentert 12 innovative ideer basert på programvare som benytter data fra de nye AMS målerne i Demo Steinkjer.

Gjennom studentkonkurransen PowerHack som er et 24-timers ”maraton” med både ideutvikling og programmering fikk studenter fra NTNU, HIST og UIMB vist både innovasjonsevne og gjennomføringsevne for energibransjen. Utgangspunktet er en database i Demo Steinkjer med målerdata fra de nye AMS målerne. Med den skulle studentene både utvikle gode forretningsideer og samtidig demonstrere løsningen basert på utviklede programmer… alt i løpet av 24 timer.

Trønderenergi AS stilte med lokaler og med assistanse fra NTE / Demo Steinkjer, Datafirmaet Kantega og bedriftsklyngene NXMEDIA, Arena Smaret Grid Services og med støtte fra START HIST, START NTNU, HINT, Innovasjon Norge og VRI Trøndelag ble arrangementet gjennomført fra fredag kl. 14:00 til lørdag kl. 14:00 sist helg.

Det var gruppen MIT Dropouts som vant fagjuryprisen for bidraget ELRUTA. ”Et imponerende stykke arbeid, veldig god presentasjon og demonstrasjon samt at de er en fantastisk engasjert gjeng” sier Marit Collin fra Kantega AS som overrakte prisen. I tilegg fikk gruppa et Sommerstipend på 20.000 kroner fra Kantega. Løsningen som ble presentert er et produkt som analyserer dine energidata og gir forslag til hvordan du kan redusere kostnadene. Demonstrasjonen viste hvordan brukeren selv kan sette opp et budsjett på maksimum månedsforbruk og med ELRUTA gis det tips på tiltak, og brukeren kan prøve ut ulike tiltak å se effekten av det, for eksempel reduksjon av innetemeratur, skifte til varmepumpe osv.

 MIT Droputs, med bidraget Elruta. Vinnergruppa besto av Erik Sylliaas, Hans-Wilhelm Warlo, Hans-Kristian Seem Koren og Martin Ek
 

Den største innovasjon og kreativitet sto gruppa Powerpuff Girls for. Johanne Birgitte Linde og Kristin Tønnesen slo ”Knock Out” på gutta, og gikk av med seieren i avstemningen blant deltakerne.

Hvem hadde vel trodd at energidata er det perfekte grunnlag for dating-profilen? Med en løsning for å analysere dine energidata og en Matchingalgoritme er det slutt på at for A mennesker for et ekstremt B-menneske som partner … og profilen er basert på harde fakta. Ikke noen muligheter til å bløffe her nei. Powerpuff Girls demonstrerte hvordan man med rette algoritme kunne matche både døgnrytme og ukeprofil, og på en så overbevisende måte at de gikk av med seieren i avstemningen.

Tydelig stolte jenter med gruppa Poerpuff Girls, her poserer Johanne Birgitte Linde og Kristin Tønnesen med sjekken på 15.000 kroner.
 

 

 

Samarbeidspartnere


 

 

 


 

         

[Nyhetsmail]

Facebook (stor) E-post (stor) RSS Feed (stor)
         
Powered by web2net  |  Mobile hjemmesider